martes, 1 de marzo de 2016

Nuevo libro sobre lavanderas, lavaderos...



El viernes, 4 de marzo a las 19:00h se presentara el libro Fem safareig, de Agnès Vidal, en la librería 3i4, (Octubre CCC, C / San Fernando, 12, Valencia)  

El acto contará con la presencia de la autora, de Nuria Sendra (editora), e irá a cargo de Julio Ramón Blasco (director del Museo Valenciano de la Fiesta de Algemesí).



--------------
Presentem Fem safareig, d'Agnès Vidal, a la llibreria 3i4
Divendres, 4 de març, a les 19 h. farem safareig a la llibreria 3i4, (Octubre CCC, c/ St. Ferran, 12 , València) durant la presentació del llibre Fem safareig, d’Agnès Vidal

L'acte comptarà amb la presència de  l’autora, de Núria Sendra (editora), i anirà  a càrrec de Julio Ramon Blasco (director del Museu Valencià de la Festa d'Algemesí).

Fem safareig va guanyar el darrer Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Fem safareig pretén donar veu a les dones que anaven als llavadors, perquè aquests no només han estat lloc de trobada on es reunien les veïnes per netejar la roba, també eren un escenari privilegiat on compartir experiències i converses. Podríem dir que venien a ser quelcom semblant a les xarxes socials de l'època. Els homes es trobaven al casino del poble i les dones, al llavador? i pobre de l'home que s'atrevira a rondar per allí! Aquest treball permet conèixer de prop llavadors de gran bellesa, a la vegada que treu a la llum el testimoni d'una trentena de protagonistes i estableix un diàleg entorn el procés de la bugada. Tot plegat vol servir d'homenatge a tantes dones que carregaven cada dia amb una tasca tan feixuga com silenciada.

Agnès Vidal i Vicedo (Alcoi, 1979) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de València. En el camp de la narrativa curta ha estat guardonada amb el XII Premi de Literatura Breu Vila de Mislata; el XIV Premi Sant Jordi, promogut per la Xarxa de Dones de 50 i més; el III Premi de microrelats amb motiu del Dia Internacional per a l´Eliminació de la Violència envers les Dones, convocat per l'Institut Català de la Dona, així com el VII Concurs de Relats Breus "Hem de Parlar", convocat per IB3. A més, ha publicat el treball d'investigació "El Cementeri dels Anglesos. L´herència Britànica a Dénia" (Edicions del Bullent) i el recull de contes "Petites Engrunes" (Ed. Grup de Calabrot), del qual és coordinadora i coautora. També ha participat de la publicació "Ofegat per la burocràcia i els set relats finalistes del XXI Premi Illa de Menorca de Narració Curta". Durant onze anys ha estat col·laboradora habitual de la Revista Lletres (Grup del Llibre). És membre de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana. Actualment treballa d´educadora mediambiental a Eivissa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario